top of page

Openklasdag was een succes! Kom het zelf ook beleven!

Gisteren vond de eerste openklasdag van 2020 plaats. Tijdens dit kijkmoment konden nieuwe ouders onze school in actie zien. Na een babbeltje met onze directeur over de werking van onze school, was het tijd om dit alles in praktijk te bekijken.

Bij onze jongste kleuters konden de ouders zien hoe het principe 'bakjestijd' toegepast werd bij de kleinsten van de school. Tijdens de bakjestijd konden de kleuters aan de slag met verschillende materialen. Het doel van deze tijd is het leren omgaan met uitgestelde aandacht want zolang de zandloper loopt, moeten de kindjes zich bezig houden met hun gekozen spel.

Bij de oudste kleuters leerden de nieuwe ouders meer over de wonderwandeling. Dit is een wandeling die wekelijks georganiseerd wordt, samen met ouders. Aan elke wonderwandeling is een activiteit of opdracht gekoppeld. Deze week gingen de kleuters naar de burcht, hun huidige thema is namelijk 'ridders'!

Na de kleuterblok ging de rondleiding naar de blok van het lager. Ons stokpaardje in die gang is onze grote turnzaal, die voorzien is van veel materialen die de kinderen op sportief vlak kunnen prikkelen. Daar konden de ouders de andere klas jongste kleuters zien klimmen, klauteren, springen en rollen tijdens een parcours onder leiding van de turnjuf.

In het eerste leerjaar waren de kinderen bezig met een schrijfcircuit. Het circuit startte met een dansje, en tegelijkertijd opwarming, op het Li la letterlied. Nadien gingen de kinderen in groepjes aan de slag met schrijfopdrachtjes in het thema van hun lopende project 'vulkanen': schrijven in lava, letters naleggen met steentjes, letters uit de vulkaan vissen en woorden maken, vulkanenwoorden schrijven, ...

In het tweede leerjaar legden enkele leerlingen uit hoe het er tijdens hun dagelijks leescircuit aan toegaat. Lezen in groepjes, begrijpend lezen, vrij lezen, ... Tijdens het leescircuit kan het allemaal.

In de tweede graad werd uitgelegd hoe een project kan ontstaan. Momenteel werken ze rond 'de Middeleeuwen'. Dit project ontstond dppr een tekening van een ridder die in de ronde getoond werd. Er was meteen een grote interesse vanuit de groep. Wat later ontdekte het derde leerjaar dat ook de oudste kleuters hun interesse deelden. Nu doen ze ook geregeld samen activiteiten.

In de derde graad, ten slotte, mochten de ouders een actualiteitsronde bijwonen. Enkele leerlingen hadden een krantenartikel mee en hadden ook voorbereid wat ze hier verder mee wilden doen. Er werd ook uitleg gegeven over ons driegroepensysteem: lestijd-werktijd-keuzetijd.

De reacties van de nieuwe ouders waren zeer positief. Ze vonden het aangenaam om de school in actie te zien en ze voelden aan dat er een warme sfeer hangt op onze school. Wil jij dat zelf eens komen voelen en beleven? Dat kan tijdens een tweede openklasdag op vrijdag 31 januari 2020 van 9:00 tot 11:00. Wil je meer informatie of wil je graag inschrijven? Dat kan via directie@wijdeland.be. Hopelijk tot dan!

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page